Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Robben Ford #2.

Lisätty 18.03.2019

Tällä kertaa lickki löytyi kappaleesta Tea time for Eric.
Ääniraita on testiksi nauhoitettu iRig interfacen avulla ja saundi muokattu äänitysohjelmassa plug-inia hyödyntäen.

Lisää vireyttä syksyyn.

Lisätty 26.10.2018
"Kitara ei pysy vireessä" 
 
Tämä on erittäin yleinen moite kielisoitinten parissa. Eritoten monet sähkökitarat ovat tälle alttiita, soittimen rakenteesta johtuen.
 
Olen aikaisemminkin puhunut aiheesta videoblogissani #7.
 
Yleisesti, jos kitara ei pysy vireessä, se tarkoittaa että kielet eivät soiton aikana pääse esteettä pääse palaamaan takaisin vireiseen tilaansa soiton aikana. Jostain syntyy siis joko kitkaa, tai jokin kontaktipinnoista pääsee liikkumaan.
 
Uskallan väittää että kolmessa neljästä tapauksesta satula ja/tai sen kiinnitys ovat syyllisiä. 
Ylhäällä kuva akustisen kitaran yläsatulasta, jonka liimaus oli pettänyt ja satula pääsi liikkumaan vapaana, aiheuttaen vireongelmia. Noin pienelle alueelle ja huolimattomasti räkäisty liima, ei pidemmässä juoksussa pidä satulaa aloillaan, kuten ei tässäkään tapauksessa. Tähän riitti uudelleenliimaus, koska kielten urat olivat hyvin viimeistelty.
 
Alempana kuva uuden kitaran satulasta, jossa urien viimeistely oli todella huono. Kitaraa täytyi virittää viiden sekunnin välein.
Tällaisessa tilanteessa menee koko satula vaihtoon. G-kieltä on yritetty urittaa  jopa kaksi kertaa, joten ura muistuttaa enemmän W-kirjainta.
 
Jos kitara ei tahdo pysyä vireessä, ensimmäisenä kannattaa tarkistaa satula(t). Jos kitaraa virittäessä tai vibratallaa käyttäessä kuuluu korkeataajuuksisia "pingahduksia", on se monesti merkki kitkasta satulaurissa. Hätäratkaisu on rapsuttaa lyijykynän lyijyä uriin liukasteeksi, mutta kestävä ratkaisu on urittaa satula uudestaan, tai vaihtaa uusi satula tarvittaessa tilalle.

Nauhamateriaalien laatuerot.

Lisätty 26.10.2018

Jokin aika sitten huoltopenkille tiensä löysi kitara, jonka otelaudan nauhat olivat hiontaa vailla. Nauhamateriaalina oli ruostumaton teräs, eli rosteri.

Ruostumaton teräs kitaroiden nauhamateriaalina on yleistynyt huomattavasti. 
Kyseinen ominaisuus oli ennen laajalti vain "boutique" -valmistajien tarjoamaa luksusta tai mittatilauksella teetetty ominaisuus. Nykyään rosteria hyödynnetään yleisesti lähes kaiken hintaluokan kitaroissa. Esimerkkinä uudet Harley Benton fusion pro -sarjan kitarat, hintaluokassa 299-399€. 
Omistin edellämainituista 399€ roasted maple -mallin noin parin päivän ajan, ennen kuin sen palautin...mutta se on oma tarinansa...
Anteeksi, takaisin aiheeseen.

Rosteri materiaalina on yleisesti ottaen työläämpää käsitellä kovuutensa takia.
Kuitenkin tässä tapauksessa nauhoja työstäessä nauhamateriaali tuntui hieman erilaiselta. Ei läheskään niin työläältä, eikä kiillotusvaiheessa tuntunut, että tottumaani kiiltoa meinannut saada nauhoista kaivettua esiin, vaikkakin materiaali rosteria olikin. 

Jokatapauksessa tämä vahvisti mielipiteeni, että pyrin käyttämään edelleen ainoastaan Jescarin nauhamateriaalia, ellei toisin toivota. Laatu on aina ollut samaa, korkealaatuista tavaraa. Kuvissa kahdessa ylimmässä aikaisemmin huollossa olleista soittimista, joissa kummassakin oli Jescarin nauhaa. Ylempi nikkeli, seuraava rosteri. Kolmannessa kuvassa tämä tarinassa mainittu mysteerinauhainen kitara, jääköön nauhamateriaalin valmistaja mainitsematta.

Robben Ford Blog #1.

Lisätty 17.10.2018

Tässä videossa Robben Fordilta lick #1. Kappaleesta Help the poor.
Lisää tulossa!

Välipäivitys

Lisätty 30.03.2018

Robben Ford - Help the poor

Lisätty 25.01.2018

Robben Ford.
Ajattelin, että herran soittoon liittyen voisi tehdä päivityksen videoblogin muodossa. Oli sitten kyse Yellowjacketsin aikaisista tallenteista, tai Robben Fordin soolotuotannosta, hänen taitava soitto vangitsee aina allekirjoittaneen yhtä voimakkaasti. Löysin itseltäni noin kaksi vuotta vanhan päivityksen, jossa taltioin omaa soittoani "help the poor" kappaleen taustan päälle. Kokopitkää blogipäivitystä odotellessa, olkaa hyvät :)

Videoblogi #10. Hurja muodonmuutos.

Lisätty 23.12.2017

Tässä videoblogissa on ostettu edullinen sähkökitara ja katsotaan mitä tuossa hintaluokassa rahalla  saa. Videossa huolletaan samainen kitara ja on materiaalia kuva sekä äänimuodossa, ennen ja jälkeen toimenpiteiden. Olkaa hyvät!

Soitto alkaa ennen huoltoa kohdasta 4:25 ja huollon jälkeen kohdasta 9:00.

Videoblogi #9

Lisätty 18.11.2017

Edellisen päivityksen jälkipuinteja. Edellisestä kerrasta on ehtinyt tovi vierähtämään kiireiden vuoksi. Siitä huolimatta, olkaa hyvät.

Ilmainen soittotausta vol.2

Lisätty 18.09.2017

Tausta E: sävellajissa pienellä lisävärillä. Mukavia soittohetkiä :)

Asiaa soittimen toimivuudesta.

Lisätty 18.08.2017

Tässä videossa käydään hieman läpi useimpia kitaran puutteita ja käytössä esiintyviä vikoja.
Elokuun kiireet ovat ottaneet veronsa, joten pahoittelen jos ulosanti on hieman väsynyt :).

 

© 2019 Hienovire