Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Nauhamateriaalien laatuerot.

Lisätty 26.10.2018

Jokin aika sitten huoltopenkille tiensä löysi kitara, jonka otelaudan nauhat olivat hiontaa vailla. Nauhamateriaalina oli ruostumaton teräs, eli rosteri.

Ruostumaton teräs kitaroiden nauhamateriaalina on yleistynyt huomattavasti. 
Kyseinen ominaisuus oli ennen laajalti vain "boutique" -valmistajien tarjoamaa luksusta tai mittatilauksella teetetty ominaisuus. Nykyään rosteria hyödynnetään yleisesti lähes kaiken hintaluokan kitaroissa. Esimerkkinä uudet Harley Benton fusion pro -sarjan kitarat, hintaluokassa 299-399€. 
Omistin edellämainituista 399€ roasted maple -mallin noin parin päivän ajan, ennen kuin sen palautin...mutta se on oma tarinansa...
Anteeksi, takaisin aiheeseen.

Rosteri materiaalina on yleisesti ottaen työläämpää käsitellä kovuutensa takia.
Kuitenkin tässä tapauksessa nauhoja työstäessä nauhamateriaali tuntui hieman erilaiselta. Ei läheskään niin työläältä, eikä kiillotusvaiheessa tuntunut, että tottumaani kiiltoa meinannut saada nauhoista kaivettua esiin, vaikkakin materiaali rosteria olikin. 

Jokatapauksessa tämä vahvisti mielipiteeni, että pyrin käyttämään edelleen ainoastaan Jescarin nauhamateriaalia, ellei toisin toivota. Laatu on aina ollut samaa, korkealaatuista tavaraa. Kuvissa kahdessa ylimmässä aikaisemmin huollossa olleista soittimista, joissa kummassakin oli Jescarin nauhaa. Ylempi nikkeli, seuraava rosteri. Kolmannessa kuvassa tämä tarinassa mainittu mysteerinauhainen kitara, jääköön nauhamateriaalin valmistaja mainitsematta.

 

© 2020 Hienovire